Jdi na obsah Jdi na menu
 


T.Tomeček odjel na Dakar 2014 dne 27.12.2013

Tomáš Tomeček opět vyráží do Afriky

 

V pátek 27.12.2013 se vydal Tomáš Tomeček na své další africké dobrodružství. Již po čtvrté se zúčastní závodu Afrika Eco Race, což je závod, který se koná po původní trase světoznámé Rallye Paříž – Dakar, která se přestěhovala do Jižní Ameriky.

Dne 27.10 po 10 hodině ranní, dorazil Tomáš Tomeček se svým konvojem na parkoviště před SKARABEM, kde už na něj čekalo množství fanoušků, známých či kamarádů. Ti jej přišli vyprovodit na jeho dlouhou pouť do Senegalského Dakaru. Letos s ním vyrazilo i několik klokočovjanů a příboráků. Tomášovi bude tentokrát krýt záda dvojce mechaniků Jaroslav Žerdík a Pavel Kletenský. Premiérově se letos do Afriky, na palubě jednoho ze záchranářských vozů, vydává také Petr Kostelník s navigátorem Patrikem Pavlačíkem.

Fandové popřáli Tomášovi a jeho týmu hodně štěstí, úspěchů, a aby se zpět domů vrátil opět se vztyčenou hlavou, stejně jako v předchozích letech, kdy rallye dvakrát vyhrál.

Pokud Vás zajímají bližší informace o rallye, můžete se podívat na níže uvedené odkazy, kde lze závod sledovat i online.

 Fotografie naleznete na facebookových stránkách.

www.tomastomecek.cz  -  stránky Tomáše Tomečka

http://www.africarace-live.com/fr/ -  oficiální stránky závodu

 

http://vulcain.iritrack.net/tdcom/eviewer/africarace2014/ -   Zde lze závod sledovat online

 

                                                                               Libor Pustějovský