Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mořkov 22.3.2014

Klobásový turnaj Mořkov 22. 3. 2014

Když jsme dostali pozvání na volejbalový turnaj do Mořkova, byli jsme v rozpacích. Možnost zahrát si na turnaji byla lákavá, ale když si mnozí z nás vzpomněli na výborně hrající Mořkov, který přijel na Klokočovský turnaj jen v 5 hráčích a všechny týmy zválcoval rozdílem několika tříd, dlouho jsme váhali. Nakonec se řeklo nu což, sice dostaneme pěknou „šišku“ a s největší pravděpodobností skončíme poslední, ale alespoň se naučíme novým věcem a seznámíme se s novými lidmi.

V 8 hodin ráno jsme se naskládali do aut a vyrazili směr Mořkov. Tam nás čekal velice příjemný, kamarádský přístup a jeden z pořadatelů na nás už ze dveří tělocvičny volal „Dáte si pivo, zrovna jsem načepoval“.

 

Na turnaj dorazilo 5 týmu –

* Truby (TJ Kotouč Štramberk)

* Jazevci (TJ Mořkov)

* Vlčnov (TJ COOLNET Vlčnov)

* Old Boys (TJ Mořkov)

* Klokočov

Turnaj se hrál systémem každý s každým, jednotlivé zápasy na dva vítězné sety hrané do 20 bodů a případný třetí set do 15 bodů.

V prvním zápase jsme se utkali družstvem Štramberku. Obavy byly oprávněné, „šiška“ se dostavila, a to pořádná. Během prvního zápasu se dostavila úvodní nervozita a dělali jsme nevynucené chyby. Nicméně v závěru už byla naše hra lepší a zjistili jsme, že s každým soupeřem se dá hrát. Postupně jsme se dokázali zlepšovat zápas od zápasu, ustálilo se postavení a začaly perfektně fungovat bloky.

Ve druhém zápase nás čekali velcí favorité, a to tým Jazevci. Ze začátku setu byla hra vyrovnaná a se soupeři jsme dokázali držet krok, nicméně v závěru rozhodly zkušenosti a prohráli jsme ve dvou setech. Povzbuzující bylo, že výkon byl stále lepší, a dokonce nás přijeli podpořit i klokočovští fanoušci.

Třetí zápas s dalším mořkovským týmem Old boys se již vyvíjel v náš prospěch a dokázali jsme jej vyhrát ve dvou setech. Hráli jsme, jakoby nás bylo plné hřiště, soupeřovy smeče jsme buď zablokovali na síti, nebo spolehlivě vybrali v poli. Pořádně jsme si oddychli, když jsme zjistili, že přeci jen neskončíme poslední.

Závěrečný zápas s družstvem Vlčnova byl asi ze všech nejvyrovnanější a povedlo se nám jej vyhrát až v tie-breaku. Dostavila se obrovská euforie, protože nikdo nečekal, že bychom mohli vyhrát dva zápasy a obsadit tak třetí místo.

Udělalo nám radost, že naše vystoupení neudělalo Klokočovu ostudu a prosadili jsme se i v takové konkurenci.

 

Závěrečné pořadí :

1. Truby

2. Jazevci

3. Klokočov

4. Vlčnov

5. Old boys

 

mini-o_036.jpg

 

 

 

 

Horní řada zleva: Světlík Petr, Makový Aleš, Urban Michal, Pustějovský Libor, Čech Pavel

Střední řada zleva: Balharová Hana, Bartošová Antonie

Dolní řada: Pustějovský Zdenek

 

 Více fotografií naleznete na klokočovském Facebooku

Autor textu: L.Pustějovský

Korektura textu: P.Polášková