Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ringo Tj Sokol Příbor 2.12.2017

Ringo club Příbor pod záštitou sokolské organizace, pořádal 2.12.2017 čtvrtý ročník turnaje v tomto né moc známém sportu. Dovolte mi dříve ve zkratce představit tento svižný a na postřeh náročný sport. Jde o jakousi obdobu volejbalu, s tím rozdílem, že se nehraje s jedním míčem, nýbrž se dvěma kroužky, ringo kroužky....Tým tvoří tři hráči, třeba i s náhradníky, hraje se na volejbalovém hřišti, na dva vítězné sety do 15ti bodů. Podrobné pravidla naleznete zde:http://www.ringo.cz/sportovni-pravidla-ringa/

Teď k samotnému turnaji,

zatím rekordní počet přihlášených týmů předvídal dlouhý sportovní den. Již známé týmy jako jsou Krychlíci, Sokolíci, Klokočov, a již tradiční Hájovský tým. Týmoví nováčci s názvem Příkop, dále Lubina, Štafle a parta skoroseniorů JR,,,,Rytíři.

Již od samého začátku v 10.hodin, bylo vidět nadšení do hry a soutěživost. Ta vydržela do samého konce, ikdyž pravda, kolem třetí hodiny už toho měli někteří dost. Byly vidět nádherné akce, odhodlání, dokonce i skoky ! Jak říkám, každý si chtěl sáhnout na putovní pohár a dával do toho všechny síly. Po celou dobu turnaje bylo možné se občerstvovat, a odpočinout v prostorách sokolské kanceláře, která byla předělána na velmi útulnou a vánočně vyzdobenou minirestauraci. Nabízen byl vynikající kabošův guláš, klobásky, chlebíčky...Alko i nealko nápoje. Jen pro pivečko se muselo chodit mrazem z tělocvičny do výčepu. No, trocha čerstvého vzduchu neuškodila...

Kolem půl čtvrté odpoledne se odehrál poslední zápas a dočkali jsme se vyhlášení výsledků a rozdělení cen. Bronzovou medaili nakonec brali hájovští, stříbrnou Sokolíci no a putovní pohár putuje po třetí v řadě do Klokočova.

Po závěrečném ceremoniálu se někteří odebrali do výčepu, někteří do „minirestaurace“ slavit vítězství, kde se vášnivě a se smíchem debatovalo do pozdních hodin.

 

Na závěr bych chtěl za všechny poděkovat sponzorům co darovali pěkné ceny, hráčům za úžasné výkony, a v neposlední řadě obsluze za vynikájící služby. Ringo club Příbor zároveň děkuje za poskytnutí grantu od města Příbora.

Kdyby měl kdokoli zájem se přidat a hrát Ringo v suprovém a veselém kolektivu, neváhejte nás navštívit v prostorách sokolské tělocvičny a to každou neděli od 18:00h. Mimojiné, ringovští začali letos pořádat také miniturnaje v letních měsících na příborském koupališti.

 

Za o.s.Klokočov z.s.   Karel Till ml