Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. Klokočovský turnaj ve stolním tenise

Psal se rok 2019, když se náš oblíbený turnaj konal naposledy. Po dvouletém přerušení, jsme milerádi toto Vánoční soutěžení uspořádali znovu. V těch dvou covidových letech se udála spousta věcí, mimo jiné i rozšíření “pingpongové“ herny v sokolovně. Navýšení počtu stolů na 6, nám umožnilo uspořádat turnaj přímo v centru příborského stolního tenisu. Kruh se tak uzavřel, náš turnaj na tomto místě před 12 lety začínal a nyní se sem po dlouhých 8 letech zase vrátil. Udělalo nám to neskutečnou radost a jsme rádi, že klub nám vyšel vstříc.

Vše vypuklo v 9 hodin ráno. Sešlo se nám 25 hráčů a hráček, kteří si chtěli zpříjemnit mezisváteční období sportem a vypotit nějaké to vánoční cukroví. Oproti minulým létům se zúčastnilo mnoho nových tváři, naproti tomu mnoho těch starých zůstalo doma s chřipkou.

Mezitím co se hráči rozcvičovali a rozehrávali, my je rozlosovali do skupin a vypracovali tabulky. Muži utvořili dvě základní skupiny po 10 účastnících a ženy jednu menší skupinu po 5. Hned poté mohl turnaj začít. Nebyla nouze o zajímavé a neočekávané momenty. Udivoval zejména 14-letý Matyáš, který vyhrával zápas za zápasem a ve své skupině obsadil krásné 2. místo.

Rozjela se též ženská kategorie. Dámy odehrávaly zápasy postupně a ve volných chvílích soutěžily v kategorii o nejlepší Vánoční cukroví.

Mužská kategorie, se mezitím odehrávala slušným tempem, díky velkému počtu stolů. Nakonec vykrystalizovalo 16 nejlepších hráčů, kteří postoupili do play-off. Kolem půl 1 už zbývalo odehrát jen finále a zápas o 3 místo. Nejprve svedli obrovskou 5-setovou bitvu o bronz Dan Fabriger a již zmíněný Matyáš Janko. Druhý jmenovaný se nakonec radoval z bronzové příčky. Hned poté, předvedli ve finálovém utkání, své umění několikanásobný vítěz Olin Seibert a mladý borec z Hájova Lukáš Janák. O.Seibert byl nakonec úspěšnější a získal jubilejní 5. vítězství.

Mezi dámami obsadila první příčku Adéla Fabrigerová, která vyhrála všechny zápasy. Druhé místo urvala Petra Nováková a třetí Jana Pustějovská.

Za klokočovské sdružení děkuji všem hráčům za účast i podporu a doufáme, že se zase potkáme v příštím roce u dalšího ročníku.

Děkujeme též městu Příbor za dlouholetou podporu našeho sdružení.

Za občanské sdružení Klokočov

Libor Pustějovský