Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. Maškarní, dětský Ples 30.3.2024

13. klokočovský maškarní Ples

 

Klokočovské sdružení pořádalo 30.března již třináctý ročník maškarního plesu pro děti. Nádherné odpoledne plné zábavy, her, tance a smíchu prožily naše děti v kulturním domě v Příboře. Jak to již bývá zvykem, zájem byl o náš ples obrovský. Na 95 dětí, jak těch stálých, tak nových. Ani ne do týdne po oficiálním vyhlášení, byla kapacita z poloviny obsazena. Ještě den před konáním akce, se ozývali rodiče se žádostí, zda-li by mohli přijít. Postupem času se bohužel z různých důvodů odhlašovali. Naštěstí byla spousta „náhradníků“, kteří byli rádi za uvolněná místa. Bohužel v den konání plesu, se třetina dětí bez omluv, či jakékoli reakce nedostavila. Čekáním se tímto muselo vše časově posunout. Bohužel ti co měli zájem a přišli včas, museli na dotyčné marně čekat. Proto bych poprosil všechny do budoucna, aby dávali vědět, že nedorazí. Tím lépe by probíhal chod a dětičky by se na startu nenudily. Tolik trochu z těch věcí organizačních.

Tedy, o půl třetí jsme začali s dětmi skotačit. Nesměly chybět tradiční i nové hry, které se snažíme inovovat. Krom úžasného zájmu všech dětí, musím pochválit spoustu rodičů, kteří si rádi zaskotačili s námi. Taky klaun Hopík je náležitě z podia pochválil. Jemu pomáhaly beruška, princezna a pirátka. Jako DJ se poprvé představil staro-nový Robin Hood. Mnozí z vás si jistě pamatují na první plesy, kde právě Robin Hood, tedy tatínek dnešního dýdžeje, prováděl dětským plesem. Nesměla chybět tzv. „židličková“, slalomy s vajíčky, házení na cíl, Mrazík atd. Her bylo spousta. Byly také společné tanečky, kde zase…byly ty vyhlášené i nové. Za každý dostaly děti drobnou sladkost. Hrám a tanečkům konkurovalo tvarování balónků. Dle očekávání byl velký zájem. Letos jsme se naučili nějaké nové zvířátka. Pro velký zájem budeme muset dokoupit další a další.

Dle časového plánu následovalo vyhlášení třech nejlepších masek. Toto je tak trochu nevděčný úkol, kde nechyběla i ta nějaká slzička. Pro ty hodně zklamané děti jsme měli zase něco navíc, aby byl den úplně bez slziček. Na třetím místě se umístily dvojčátka pirátky, na druhém sourozenci Kovboj z Toy Story s batoletem Rakeťákem a první příčku obsadila do detailu vyrobená PiPi dlouhá punčocha. Ovšem, v ten den byly za nás všechny masky úžasné. Následovala hra o ceny, kde u vstupu si mohla každá maska koupit výherní obálku. Cen byla spousta a nikdo neodcházel bez ní. V průběhu dne se mohli tatínkové občerstvit pro ně chutným mokem a maminky třeba kávou. Bylo nabízeno spousta zákusků, chlebíčky, párky v rohlíku, popcorn a jiné sladkosti. Čas se rychle krátil a my jsme museli chtě nechtě zrychlit a po množících se proseb přistoupit k našemu věhlasnému vypouštění balónku z balkónu. Po něm se už drtivá většina unavených dětí odebírala společně s rodiči domů. Krásně prožitý den, pro naši „smůlu“ hodně slunečný se uchýlil ke konci a my jsme začali uklízet a balit.

  Na závěr bych chtěl moc poděkovat všem organizátorům. Jak v kuchyni, baru, v šatně i u vstupu. Také i těm co se podíleli na předešlých přípravách. Velké díky patří novým pomocnicím na pódiu. Rovněž děkuji za vstřícný přístup a ochotu správci KD a zvláště Jakubu Nedomovi za spolupráci ve věci ozvučení. Nemalé dík patří také všem, co se zúčastňují našich všech akcí a přispívají formou dobrovolných vstupných. Ty používáme právě na zakoupení hraček pro děti, financování rekvizit, plateb nájmu KD aj.

Sledujte včas naše stránky, kde s předstihem uvádíme podmínky a kdy ples bude. Sledujte proto hlavně odkaz celoročního plánu akcí našeho sdružení, aby vám něco neuniklo. Neradi bychom chtěli kohokoli odmítat. O náš ples je opravdu veliký zájem a my jsme za to neskutečně rádi, že se hlavně dětem líbí. Proto prosím všechny rodiče, aby sledovali jak naše webové stránky, tak na facebooku Klokocov u Příbora, plakátovací plochy, příborský měsíčník. Opravdu se vyplatí vše sledovat, předejdete nepříjemnému zjištění, že se na Vás nedostane volného místa. Na našich stránkách naleznete také fotogalerii, kde je také tento maškarní.

PS: Abych nezapomněl…..1.6.2024 kácíme na hřišti v Klokočově Májku a budeme se bavit s dětmi formou her, podobně jako na maškarním. Tak vás všechny zveme a moc se na Vás budeme těšit..

Karel Till ml.