Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.klokočovský Ples 9.3.2019

Letos se konal již sedmnáctý klokočovský ples, který probíhal jak jinak, než ve skotnické restauraci U Žabáka. Mohl být 18tý, ale loni jsme museli vynechat z důvodu rozsáhlé rekonstrukce sálu. Jelikož jsme tak trochu patrioti, nechtěli jsme tradici měnit a konat jej jinde.

Po každém plese píši, že byl nejvydařenější. No, nyní tomu je tak znovu. Perfektní organizace, souhra, žádné problémy, skvělá hudba, která je již naše tradiční. Tolik plesů je za námi, že už máme vše za ty léta zmáknuté a víme co a jak. To znamená, dopoledne sraz v sále a začíná chystání stolů, výzdoba, balení cen do sbírky, sepisování sponzorů, chystání baru, šatny atd, atd. To ale začíná naše práce již dříve. Shánění sponzorských darů, nakupování cen z našeho sdružení,výroba jednohubek (tady bych chtěl zvláště poděkovat panu Tillovi st. a p. Szydlowskému ), koláčků (paní Bolkové), věnečků ( Janě Pustějovské ),nákup pamlsků ( Alča Filipová ), alko i ne-alko nápojů, tisk plakátů, vstupenek, prodej místenek. No prostě není to tak jednoduché.

Ale teď už k samotnému plesu. Přesně v 18:15h  odvážel hosty nový dopravce na místo konání. V klidu se všichni usadili na předem domluvená místa a čekalo se na zahájení. To bylo, kvůli některým nedochvilným jedincům, krapet posunuto. Tu chvíli si ale návštěvníci užili již na tanečním parketu. Jakmile jsme byli všichni, tak po úvodním proslovu a přivítání nastalo první překvapení večera. Vzhledem k tomu, že předešlý den slavily ženy svůj svátek MDŽ, byla přednesena Originální báseň vlastní tvorby, jakási óda na krásu žen ze všech směrů. Nato ihned každá dívka či žena v sále, dostala malou kytičku. No a začala ta správná zábava. Na našich plesech se ihned tančí, beze studu, bez okolků. Celým večerem doprovázela kapela MARASBANDA https://marasbanda.webnode.cz/, a tímto jim děkujeme. Hráli jako vždy perfektně, a uvidíme se i v příštím roce 2020.

V půl deváté se podávaly večeře v sále. Snad všem chutnalo. Poté opět tanec a čekalo se na vrcholové tak trochu divadelní a zároveň taneční vystoupení hájovských hasičů. To mělo nevídaný úspěch, tedy hlavně v řadách dámského pokolení, když už tedy měly ten svátek, že ano. Po vytleskané opakovačce se kluci oblékli, tím nastiňuji o co vlastně šlo, a byli patřičně odměněni sudem zlatavého moku. To už se blížila doba prodeje losů. Zde musím hodně pochválit všechny hosty o kázeň, kde jsem prosil aby se netlačili k prodejcům a spořádaně čekali na svých místech. Na každého se dostalo a snad i každý něco vyhrál, protože cen bylo opět mnoho. 

Po prodeji se nemohli všichni dočkat slibovaného, tradičního losování z čísla vstupenky o hlavní ceny , kterých bylo letos nejvíce, a to 10. To proběhlo přesně podle plánu třicet minut po půl noci. Z osudí začínal losovat šéf kapely, který zároveň vybral jednu z oněch cen. Výherce opět vzal do rukou jakoukoli cenu a vylosoval dalšího výherce. Tak to pokračovalo než se rozdaly všechny ceny. Tímto všem výhercům gratulujeme. Samozřejmě i těm co vyhráli cenu ze sbírky. Tady se ovšem naše řízená část večera dostala ke konci a už se jen tančilo, pilo a hlavně bavilo až do čtvrté hodiny ranní.

Tím ale pro organizátory plesu povinnosti nekončí. V jednu hodinu odpoledne jsme měli nástup a začal úklid sálu a mini-hodnocení celé akce, která dopadla podle nás na výbornou.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem organizátorům, pomocníkům, také Gabči a Igimu v šatně, muzikantům, hospodskému Mirkovi a v neposlední řadě všem sponzorům jak z řad podnikatelů, tak občanů a návštěvníku plesu. Již dnes se těšíme na 18-tý ročník, který snad bude jistě jak jinak, jeden z těch nejlepších. 

A teď už se chystáme na ty naše nejmenší a nejmladší. 23.3. pořádáme sedmý klokočovský, maškarní ples pro děti v KD Příbor. Tak nám všem držte palečky, aby byl stejně vydařený, jako ten náš, velký.....

za o.s.Klokočov Karel Till ml.