Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.ZLATÝ Ples 2.3.2024

Je tomu již dvaadvacet let, přesně 9.3.2002, co naše klokočovské sdružení uspořádalo první ples, v zásadě jen pro klokočovské obyvatele. Tehdy vlastně ještě neexistovalo sdružení, pouze nepsaná, chlapská rada čítající 3 chlapy, která se postupem času rozrostla. Byl to více méně výstřel do tmy, a jak se říká, takový „hokus-pokus“. V té době nikdo nečekal ani nepředpokládal, že se naše plesy stanou tradicí. Návštěvníky, tedy hosté se osobně zvali dům od domu, kde se prodávaly vstupenky. Tento historicky první ročník se uskutečnil u Žabáka ve Skotnici. Po dlouhých 22 let tomu nebylo jinak, a ten letošní, tedy kulatý, dvacátý ples byl také tam. No a dnes máme, jak jistě všichni víte, naše sdružení, které vzniklo dva roky poté. To bylo malé připomenutí z historie a nyní k samotnému plesu.

Jak jsem již zmínil, ten letošní s číslem 20, byl navíc symbolicky „zlatý“. Proto takovou malou podmínkou bylo, že každý účastník by měl mít na sobě něco zlatého. Byly vidět nápady a u většiny jsme opravdu ani nemuseli hledat. Výrazné zlaté brýle, dámské kloboučky, cylindry, taneční boty, šaty… Někteří pánové to vzali z gruntu a měli dokonce celé zlaté obleky i se svítícím, zlatými polobotky. Tímto chci pochválit snahu, kreativitu a nápady všech, co se nestyděli a šli do toho. Ke konci plesu jsem vytáhl zlatou korunu, která putovala po vícero hlavami. Ale to jsem se dostal trochu ke konci, takže se vracím zpět na začátek.

Když opomenu důležité detaily chystání celého plesu, které předchází každý ples, museli jsme vymyslet originální výzdobu. Té se ujali manželé Majchrákovi. Tady musíme předně pochválit krásně nachystaný fotokoutek, který byl opravdu hojně využíván. Na každém stole, krom programu, ležel navíc jakýsi miničasopis. Ten obsahoval stručnou historii klokočovských plesů, plán akcí pro letošní sezonu, a křížovku. Po jejím vyluštění a zapsání správné tajenky, mohl dotyčný stůl po slosování vyhrát 10 kusů chlebíčků. Je třeba dodat, že ty byly spolu s klobásníky rovněž nabízeny k prodeji. Oproti loňskému roku, kdy se ne všechno prodalo, naopak byly do hodiny pryč.   Nesmělo chybět tzv. Peklo, kde bylo tradičně narváno Non-Stop. V neposlední řadě bohatá sbírka cen do soutěže, kde bylo letos nejvíc cen v naši historii. Nesměla také chybět soutěž o ceny v podobě losování vstupenek. Tady byla opět jako hlavní cena plynový gril, které věnovalo naše sdružení. Kromě jí, se losovalo ještě o dalších 5 cen. Tyto ceny i s jejími dárci, a také ostatní sponzory naleznete v řádcích pod tímto hodnocením. Touto cestou naše sdružení všem sponzorům moc děkuje a těší se, třeba, na další spolupráci.

Součástí našich plesů byla neodmyslitelná večeře v sále. Tu jsme jako novinku spojili s prodejem losů. Po zhodnocení názorů veřejnosti se uvidí, zda budeme takto pokračovat i nadále. Bylo to časově trochu náročnější, ale obsluha restaurace se snažila ze všech sil, takže rovněž i jim patří velké díky.

Další novinkou byla kapela. Vzhledem k tomu, že jsme museli posunout nečekaně termín plesu a naše „dvorní“ kapela Marasbanda neměla v tento den pro nás volno, jsme museli hledat jinou. Tou se stala kapela Monet-Rock. Dá se říct, že byla srovnatelně stejná, žel více hlasitá a mnozí si museli chodit popovídat ven. I toto již řešíme a v budoucnu se s tímto technickým problémem vypořádáme. I přesto jsme přesvědčeni, že se kapela líbila.

No a na závěr kulturní vložka, chcete-li, vystoupení….. Vloni jste se mohli dočíst, že my chlapi z Klokočova, jsme nacvičili plavkovou přehlídku s názvem KLOKOman. Letošní byl pod názvem eL dÉ eN týms. Účinkující byli stejní navíc s jednou babičkou. Již z názvu můžete hádat, o co asi šlo. Kluci středního věku převlečení za staříky s chodítky, berlemi, hůlkou. Ti soutěžili v tanci tzv. Battle s omladinou. Skupinový tanec s akrobatickými prvky v plenkách. Snad nikde nevídaný souboj v tanci s mládeží. Ti byli bezesporu perfektní, vlastně jde o některé členy taneční skupiny z Příbora, kteří sbírají ceny ze soutěží. Tato tedy nakonec vyhrála s počtem bodů 3x11. Důchodci získali 3x10. Cenu pro vítěze, rovněž v podobě poukazu věnovalo naše sdružení. No, pomyslná laťka je opět posazena o něco výše, a máme tak opět o čem přemýšlet, co vymyslíme za rok.

Po řízené části večera se vlastně jen tančilo a pilo téměř bez přestání. Nasmlouvaný čas s kapelou, tedy ranní druhá hodina nastala a přišla půlhodina ticha. Ovšem po odjezdu kapely se vytáhla reprobedna a trsalo se dál. Asi dvacítka „držáků“ tančila do čtvrté hodiny ranní. A tady už byla vidět únava opravdu na všech vytrvalcích. Přesně ve 4:48hod. cvakl zámek u dveří a my jeli do svých domovů odpočívat. My doufáme, že se celý ples vydařil a hostům se líbil. Budeme dělat vše pro to, aby tomu tak bylo i nadále. Poděkování patří všem organizátorům, pomocníkům a hlavně panu Šeděnkovi.

Celý seznam sponzorů a ceny v hlavní tombole naleznete pod tímto textem níže..

 

No a na úplný závěr všem přeji za celé sdružení hezké velikonoční svátky, krásný vstup do jarního období plného sluníčka. My se třeba uvidíme na stavění máje, ale určitě na kácení, které proběhne spolu s oslavou dny dětí. Sledujte proto naše stránky, kde jsou uvedeny všechny dny našich akcí.

za O.s.Klokočov

Karel Till ml.

Hlavní ceny – slosovatelná vstupenka

věnoval

název

O.s.KLOKOČOV

GRIL obrazek_2024-03-13_164008702.png

L.Bilík a Martina

Kufr s nářadím

DIERA T.Majchrák

Dárkový Koš

Jiří Modr

REMOSKA

Petr Kašuba

Paragliding

INSTALL-Kuhejda

Úhlová bruska

 

SPONZOŘI MALÉ SBÍRKY

Rehacentrum Kateřina Kalincová/   Drogerie Šitavanc/   Skarab- Tomáš Velart/     Elkol Machala/  Schindler Petr-velkoobchod nápojů/   Svarmetal Skotnice-Mojmír Vlček/   Drůbežárna Příbor- p.Socha/   AQAZORBING Korčákovi/ Silo Studénka- Josef Honč /   BEOS- Milan Střelka/   Fa.-Tesař Ondra Filip/ ECORRA veteráni Kopr. Lubina/   Vinotéka u Penny Alena Filipová/   Ptáček velkoobchod NJ/       Instalaterství-František Novák V.T.P. /   AMOENÉ Petra Jandourková/   Tomáš Tomeček/   Čalounictví-Lenka Machů/   DVJ Jiří Honeš-výroba ponožek/   Žaluzie Sklář/   Pizza Platan a Food- Daniel Pobořil/   Občanské sdružení Klokočov z.s./     SOS Pizza Taxi- Marek Kudry/  Jára Instalaterství s.r.o/    Instalaterství- Filip Kuhejda/   Zahradnictví Veleba/   Elektro-Lukáš Bilík/    Autodoprava- Petr Jaroš/ Pila Klokočov-Ladislav Hyvnar/      Penzion JAAL/     Restaurace Žabák-Mir.Šeděnka/   Autodíly Petr Rečka/   Obec Skotnice/ Autoservis- Lumír Linart/     Občané Klokočova a účastníci plesu/    RI okna Příbor- Renáta Vysocká/ Čištění vozidel- Václav Gebek/ Hostinec u Čechů-Alena Čechová/   Tandempiloti s.r.o- Petr Kašuba/    DIERA Sp.zo.o.,Warszawa- Tomáš Majchrák/  Pneuservis Příbor- Jiří Pavelka/    Štefan Janko-zednické práce/ Holičství u Penny/   Řeznictví Macháč/   Burgár Bagry-Martin Burgar/   Elektro Vítek Svoboda/   Pedikura L.Bartošová/    Autokarosárna Petr Filip/    ERONACERNY-Jarek Bělík/ ABC-Libor Michný/    Zámečnické a montážní práce- Jiří Modr/      Stavebniny Svota s.r.o./     Koliba Roman bagry/   AVON-kosmetika/    Gapo- Galiová Skotn./  Grilovaná kuřata Mošnov- Aleš Machanec/   Kovárna-Rebel FÍK/    Imra Nagy- zednické práce/    Radim Máj-zednické práce/    Pizzerie SALIERI/    Restaurace Bartloměj/    Blagojevič medovina/    Obec Mošnov/   Lada Tomečková/    Koňské stáje Michálek/    CYKLOART Kopřivnice- Hynek Vlček/   Machač Motor/    U Zlaté Hvězdy- rest.Příbor/     Řeznictví u Busků- David Busek/    Papírnictví Bonifác- Jitka Monsportová