Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.dětský, maškarní Bál 17.3.2013

V neděli 17.3.2013 jsme pro naše děti již potřetí zorganizovali jejich tak oblíbený , maškarní Bál.

mini-p1280687.jpg

 

Je zvykem, že se tato událost koná ve Skotnici u „Žabáka“. Letos tomu tak možná bohužel nebylo z důvodu rekonstrukce kuchyně. S tímto problémem nám s ochotou pomohlo vedení příborský Skautů, kteří nám propůjčili své prostory. To ovšem vůbec nebylo na škodu, právě naopak. Jejich příjemně přírodní, dřevěné prostředí s ohněm v krbu navodil perfektní atmosféru. Touto cestou proto děkuji Skautíkům za půjčení jejich zázemí.

S menším zpožděním, jsme zahájili o půl třetí maškarní rej nádherných masek. Zhruba třicet dětí z Klokočova, Příbora, Kopřivnice, Brušperku a okolí se bavili pod taktovkou Dj. Libora Pustějovského s bratrem Zdeňka.

Celým odpolednem provázelo tradiční duo Robina Hooda s Karkulkou v podání Karla Tilla a Jany Svobodové.

O zábavu, hry a rozdělování cen se staraly děvčata Filipovy Alča a Alča.

mini-p1280835.jpg

 

Pod dozorem Petra Pustějovského plnily v prostorách občerstvení žíznivé a hladové krky dětí Jana Pustějovská s Petrou Novákovou. Tam byly nabízeny párky v rohlíku, zdravý, přírodní Popcorn bez éček, nealko nápoje a pro ty dospělé Pivečko a také něco ostřejšího.

A nakonec, s organizací a přípravami nám pomáhal šikovný Laďa Kokles.

Těm všem a ostatním členům výboru, kteří např. nakupovali ceny do tomboly děkuji za přípravy.

Po již zmíněném zahájení se všechny děti v maskách zúčastňovali všech her, za které byly pokaždé oceňovány. Popisovat je podrobně se mi zdá zbytečné, bylo jich opravdu moc. Za zmínku snad stojí jen akční hra „ostřelovač“. Ochotně a zcela dobrovolně se náš soused Oldřich Seibert postavil za panáka s dírou v břiše, kde směřovaly papírové koule z rukou našeho nejmladšího pokolení. Mimo ni byly také hry sportovní, rychlostní i poučné.

mini-p1280789.jpg

 

 

Během her se také vyhodnocovalo, které ze tří masek byly ty nejlepší. Jako třetí byla Myška, druhé místo obsadil Lvíček a celkově nejhezčí maskou byl chlapecký pár Křemílka a Vochomůrky. Na oceněnou „bramboru“ si šáhl Želvák Ninja.

mini-p1280710.jpg

 

 

V půli dne si každý z rodičů odlehčil beztak už tak plnou peněženku a pomohl svému potomku k výhře z některých, nádherných cen v tombole. Já osobně si myslím, že každá ta Víla, princezna, čarodějnice, rytíř, Spiderman, a ostatní krásné masky si přišli na své a výhry  v podobě hraček se jim líbily.

O půl šesté se slavnostně rozstřihla šňůra držící spoustu nafukovacích balónků, které podlehli drtivému tlaku dětských nožiček. Jako každý rok, se ještě před odstartováním všichni vrhli na úklid. Je zajímavé, jak tato činnost dětem v cizím prostředí jde.

Za zmínku stojí také nečekaná, šoková situace, kdy se v přilehlém parku konala nelegální zvuková akce, která narušila běh naši akce v podobě synchronizace zvukového zařízení. Laicky řečeno, z našich reproduktorů se linuly sprostá slova mládeže z parku. Důvod byla stejná frekvence zařízení. To jsem ale v rychlosti řešil s orgány PČR, kteří tuto situaci napravily.

Omlouvám se všem co měli s sebou knížky a kartičky na výměnu, že se výměna nekonala. V takovém frmolu a totálním působením s dětmi se na to zapomnělo. To ale snad nevadí, protože se blíží například stavění Máje, kácení či dětský den, kde se již na to určitě nezapomene.

Nakonec odpoledne proběhlo v pořádku a my se těšíme na další ročník dětského, maškarního plesu pro rok 2014.

 K.Till ml.

Umožňuji Vám všem se vyjádřit k této akci v komentářích.

 

Nezapomeňte shlédnout fotografie z akce umístěné ve fotoalbu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář