Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.Turnaj ve stolním tenise 28.12.2013

4.Turnaj ve stolním tenise

 

Den 28. prosince, byl u nás v Klokočově ve znamení sportu. Pořádal se již 4. ročník tradičního klokočovského turnaje ve stolním tenise. V příborské sokolovně se sešlo na 30 sportovců, kteří si chtěli zpříjemnit mezisváteční období sportem a vypotit nějaké to vánoční cukroví.

Oproti předchozím ročníkům, bylo letos několik novinek. Především pak to, že se soutěžilo ve 3 kategoriích, a to muži, ženy a děti. Co se počtu týče, mužů bylo 20, žen 6 a dětí 5.

Závodníci se začali šikovat kolem 8 hodiny ranní. Když se všichni nahrnuli do šatny, začala pořádně praskat ve švech. Poté následovalo krátké rozcvičení a před půl devátou byl turnaj oficiálně zahájen.

Ženská kategorie, v níž soutěžilo 6 hráček, se hrála systémem každá s každou, přičemž v případě zájmu jsme byli připraveni i na variantu s playoff. Ženy se v průběhu dne natolik rozjely, že si playoff nakonec odhlasovaly a tudíž na souboje vyřazovací fáze opravdu došlo.

Ze souboje o 3.místo, vyšla vítězně Lenka Šimíčková, která v zápase porazila Pavlu Filipovou. Ve finále, se o první místo utkala Adéla FabrigerováPetrou Novákovou.  Nejmladší účastnice ženského turnaje Adéla Fabrigerová, nakonec přece jenom byla tou šťastnější a ukázala, že trofej si zaslouží, protože předtím vyhrála též základní skupinu.

Soutěž těch nejmenších probíhala současně se soutěží žen na jednom ze stolů. Děti si turnaj užívaly asi ze všech nejvíce. Vzájemná soutěživost a touha po vítězství byla právě u nich doslova hmatatelná. Po dohrání základních skupin, si děti také chtěly vyzkoušet, ony výjimečné zápasy vyřazovací časti. Proto jsme pro ně vytvořili speciálního „pavouka“ . Z playoff, nakonec vyšel vítězně Jan Seibert, který ve finále porazil Filipa Tilla. Třetí místo náleží Lukáši Liberdovi, čtvrté pak Dominiku Seibertovi.

 

Závodníci v mužské kategorii, byli rozlosování do 4 skupin po 5 hráčích. Z každé skupiny postoupili do osmi-finále vyřazovací fáze 4 hráči. Hrálo se na dva vítězné sety, hrané do 11 bodů. Zápasy jednotlivých hráčů, byly často provázeny nadšeným povzbuzování, a soupeři si neodpustili nejednu vtipnou poznámku na adresu svých soků.

Po dohrání základních skupin, se podle postupového klíče, vytvořily osmi-finálové páry. Po několika opravdu krásných zápasech se vykrystalizovali 4 nejlepší hráči turnaje. Po semi-finále se v souboji o 3 místo měli utkat Pavel FodorLiborem Pustějovským. Finále pak patřilo Oldřichu Seibertovi a Jiřímu Hájkovi.

Třetí místo nakonec po tuhém 3-setovém boji vybojoval Pavel Fodor. V krásném finálovém souboji si první místo zajistil Oldřich Seibert. Na výborně hrajícího Jiřího Hájka, tak zbylo „pouze“ druhé místo. Nutno podotknout, že oba finalisté si oproti minulému ročníku o jednu příčku polepšili a pan Seibert si tak po loňském „stříbře“, mohl letos vychutnat „zlato.“ 

Na závěrečné vyhodnocení si však musel ještě chvíli počkat. To proběhlo v hospůdce JAAL, kde bylo již připraveno i občerstvení.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem za hojnou účast a doufám, že příštím roce se v sokolovně opět  potkáme na jubilejním 5.ročníku. 

 

Libor Pustějovský

 

Fotografie z turnaje naleznete v rubrice "FOTOALBUM"

 

 

Nakonec zde přikládám tabulku skupin a výsledky turnaje

klikněte zde:

tabulka