Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. Turnaj ve Stolním tenise 27.12.2017

Po roce jsme se znovu sešli v tělocvičně ZŠ Loma, k dalšímu turnaji v „ping-pongu“. Stejně jako v loňském roce připadla událost na ráno po sv. Štěpánovi, což mnozí hráči nesli těžce. Leckteří se účastnili některé z mnoha Štěpánských zábav po okolí a ranní vstávání krutě odzkoušelo jejich vůli.

Během ranní registrace jsme zjistili, že mnoho hráčů, kteří byli přihlášeni, vůbec nedorazili (asi slabá vůle :-D ). Na druhou stranu byly také hodně těch, kteří se nepřihlásili, ale přesto přišli.

Příprava proto zabrala delší dobu, protože se hráčské pole muselo znovu rozlosovat. Toho se ujala naše lékárnice Hanka.

Do turnaje se přihlásilo 28 hráčů a hráček. V 9:30 jsme mohli konečně začít.

Byly to bitvy nevídané. Nutno poznamenat, že úroveň turnaje se rok od roku zlepšuje. A hráči, kteří byli v předchozích ročnících tradičními účastníky čtvrtfinále, se jen horko těžko probojovávali ze skupiny.

Již dávno jsme rezignovali na přesné rozepsání pořadí zápasů na některý z 5 stolů. Tabulka je volně přístupná na zapisovacím stole. Hráči se prostě podívají s kým jsou ve skupině, domluví se a jdou hrát.

Po necelých 4 hodinách jsme se dostávali do finiše. V turnaji zbývali poslední 4 hráči ve dvou semifinále. Tradiční účastníci finálových bojů Oldřich a Jan Seibertovi, Petr Rzepka a Radek Bordovský.

Za hlasitého fandění mohli diváci shlédnout 4 napínavé zápasy, které rozhodly o následném pořadí.

1. Seibert Oldřich

2. Rzepka Petr

3. Seibert Jan

4. Borovský Radek

Souběžně s chlapskou kategorií probíhala i kategorie ženská. Zde se na prvních dvou místech umístily hráčky Eva Zweersová a Ivana Kysílková. Na třetím pak Katka Balharová z Bílovce.

Vyhlášení vítězů poté proběhlo v hospůdce JAAL, následovalo menší pohoštění, které bylo zahrnuto v ceně startovného . Rozešli jsme se v pozdních odpoledních hodinách s dobrým pocitem, že jsme něco málo udělali pro své tělo po vánočních svátcích.

Závěrem bychom chtěli poděkovat městu Příbor za finanční podporu.

za O.s.K. Libor Pustějovský