Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kácení Máje a dětský den 31.5.2014

www.ltv-plus.cz/index.php/pri/3262-p%C5%99%C3%ADbor-15-06-2014/

Tradiční kácení klokočovské Májky spojené s oslavou dne dětí konané 31.5.2014 proběhlo po vzorném hlídání ze strany mladého Kuhyho nad očekávání dobře. Ranní počasí, pro nás organizátory dosti pracovní, bylo krásně slunečné a vše probíhalo dle plánu. Den předem jsme si usnadnili sobotu dovozem laviček,kotlů na guláš a stavění zázemí kuchyně. Den D pokračoval zatopením pod kotlem a samotné vaření vynikajícího Guláše, přípravami her pro děti, pláckem pro Dj, stánkem na pivko a  pro alko-nealko nápoje. Dopoledne dovezl na ukázku T.Tomeček domluvenou závodní Tatrovku a hasiči svůj nejnovější, zásahový vůz.

 

Odpolední „start“ byl ve 13. hodin, kdy se scházeli první návštěvníci. Sluníčko se nám ovšem trochu začalo schovávat a ochladilo se. To nebylo ovšem překážkou pro první bod programu a to Rytířské a Šermířské představení s jejich chloubou, FUNKČNÍM KANÓNEM !! Po vysilujícím výkladu došlo také na samotné střílení jak z děla, tak z ručních, palných zbraní. A rány to teda byly efektní !!!

 

Dalším bodem bylo absolvování disciplín dětí na závodních stanovištích. Poté byly odměněny a pokračovaly v hraní. Během dne si také mohly děti povyměňovat kartičky do sbírky z Penny.

 

Samotný hřeb, kácení Májky probíhalo za malé deštivé přeháňky  kolem 16-té hodiny, kdy po doprovázeném skandování hostů padla na zem a servala se bitva o její stuhy a vlaječku. Následovala poslední akce, přetahování lanem jak dětí, tak dospělých. Dětská touha této disciplíny nezná mezí. Zato dospěláky jsem musel doslova a do písmene tahat od stolů za ruku. Nakonec museli i oni uznat, že je to vážně sranda, hlavně pro děti jako diváky.

 

Tímto se řízená část dne blížila pomalu ke konci a začala ta pravá zábava s hudbou a tancem.Během dne si také děti zahrály fotbálek.

 

Ta končila kolem půlnoci, kdy byli opravdu všichni za celý den unaveni a šli hezky domů odpočinout.

 

Organizátorům a pomocníkům ovšem „povinnosti“ neskončily a v neděli ve 14.hodin se museli sejít opět na hřišti a uklízet. Během prací se usmažila perfektní vaječinka, jako taková malá odměna za pomoc.

 

Tímto bych skončil hodnocení s poděkováním za sdružení organizátorům, všem pomocníkům a účastníkům tohoto dne. Budeme se opět těšit na naši Májku s datumovým razítkem rok 2015.

 Fotografie ve fotoalbu

 

Za o.s.Klokočov  Till K.ml.