Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klokočovský krmáš 9.9.2019

Je opět po letních prázdninách a v našem Klokočově se konala stěžejní tradiční akce. Klokočovský Krmáš. Den po příborské pouti, se již spoustu let schází sousedé, kamarádí a známí, aby se pobavili v posledních letních dnech. Bohužel, to se v letošním roce moc nepodařilo. Ovšem jen co se počasí týče. Oproti loňskému roku, byl ten letošní ročník dost propršený a chladný. Již od  brzkých ranních hodin bylo jasné, že Krmáš bude mokrý a blátivý. My ale neházíme flintu do žita, na akci se pečlivě připravujeme a doufáme, že se počasí umoudří a minimálně přestane pršet. 

Je zatopeno, pod kotlem praská oheň..základ pro guláš by byl. A už se krájí cibule a hned na to maso, aby šla jedna věc za druhou. Každý má v tento den svůj důležitý úkol ,aby vše bylo jak má být, bečky s pivem v lajně za sebou, párky v rohlíku, tradiční, výtečné koláčky, letos nově místo palačinek Vafle a jiné dobroty co vám rádi prodají naše ochotné ,,prodavačky". To je krátký výčet nabízených lahůdek. Nesmím zapomenout vyzdvihnout klasické  topinky s tvarůžkovou pomazánkou, které se staly tradicí ,když už není co nabídnout. Ty se ale podávaly opravdu v pozdních hodinách, kdy už bylo návštěvníků pomálu.

Pro děti měl být velký skákací hrad, kde si mohly zdarma zaskotačit, jako na každé předešlé akci. Bohužel kvůli nečasu jsme byli nuceni hrad odvolat. Tradiční, hodně žádané přetahování lanem také chybělo. Krom toho že dětí opravdu nebyly, na trávníku by bylo více úrazu, než zábavy. Po celé odpoledne zajišťovala hudbu kapela Country garáž. Hráli opravdu hezky, bohužel i tady se podepsalo počasí a spousta lidí co by tančila, raději seděla zachumlaná u čaje či kávy.

Přesně ve 20. hodin se kapela sbalila a nastoupila reprodukovaná. Tam jsme tak trochu přesedlali z country na rock. A byla to opravdu divočina. Dotyčných pár jedinců ví. Odbila 22h večerní a akce se ponořila do ticha. Na zemi zůstaly kelímky, plechovky a nedopalky od cigaret. Hřiště jsme v úterý dali opět do pořádku a mohli zazimovat. Nyní se můžeme těšit na další letní sezónu, kde se spolu zase uvidíme. Doufáme, že se příště počasí vydaří. Samozřejmě, že se na Vás budeme moc těšit. Závěrem musím ale podotknout, že na to všechno, jak se počasí opravdu nevydařilo, bylo na klokočovském krmáši hodně návštěvníků a všechny tři kotle guláše se prodaly. Tímto moc děkujeme všem příznivcům co přišli a byť na chvíli s námi strávili (ne)čassmiley.

Závěrem k hodnocení musíme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě k hladkému chodu deštivého Krmáše, všem co přispěli formou dobrovolného vstupného.

 

Nyní si dáme krátkou pausu, a posléze začneme chystat turnaj ve stolním tenise, který se koná tradičně mezi vánočními svátky. Poté následuje Klokokočovský ples. To a detaily se dozvíte s předstihem na www.klokocov.com , v měsíčníku města Příbora, na našem facebooku, a plakátovacích plochách.....

za o.s. Klokočov Karel Till ml.