Jdi na obsah Jdi na menu
 


KLOKOKOŠT 9.4.2016

Dnes, 9.4. naše sdružení uspořádalo v  hospůdce JAAL první KLOKOKOŠT. Již ve tři hodiny odpoledne se sešlo asi 20 lidí, kteří dostali ten nejlepší úkol.  A to, hodnotit, která domácí pálenka je ta nejlepší. Z přihlášených 15ti vzorků jsme museli zjistit, která je opravdu ta košér.

Nepřekvapilo, že se všichni do tak důležitého úkolu pustili s nadšením a po rozdání štamprlí se začalo koštovat a hodnotit. Každý dostal papírek s tabulkou, kde označil číslo daného vzorku a jemu přiřadil jako ve škole známku.

Aby se chutě ovšem nemíchali a každou pálenku jsme mohli bez problému ohodnotit, bylo možné si jazýček poopravit sýrem, chlebem, či zelím. Které se zakoupilo ze startovného.

Asi po hodině a půl bylo hotovo a začalo sčítání. Kupodivu se ovšem nikdo nesesunul pod stůl, nešlo přece o to se opít, ale odborně soudit. Proto každý dostal opravdu, jak se říká na dno. Co se dělo po soutěži, necháme na představě každého z vás.

Nakonec došlo na hodnocení a vyhlášení té nejlepší. Dovolím si jmenovat všechny, co měli odvahu se do klání přihlásit:

Gilarová Ludmila,Till K. st., Machů Josef, Filip Ondřej, Nyvlt Luděk, Filipová Helena, Novák František, Šimíček Jan, Rapala Tomáš, Filip Petr, Pustějovský Petr, Libiger René, Bajer Miloš,

No, a nyní představím první tři : třetí místo –Novák František

                                                          druhé místo- Filipová Helena

                                                          První místo – Pustějovský Petr

Všem zúčastněným děkujeme a vítězům blahopřejeme. Věřím, že i přes nízkou účast veřejnosti se tento druh soutěže v Klokočově chytí a příští rok se bude opět koštovat. Proto již nyní zvu všechny jak na to se zúčastnit v soutěžení, tak v koštování.

( kdo má zájem o navrácení svého vzorku, je k dispozici u obsluhy v JAALu)

Till K.ml.