Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klokošlap 24.6.2023

za o.s.Klokočov

 

Karel Till ml.

 

Pátek i neděle byly dny se sluníčkem a vysokými teplotami. Jediný víkendový den, tedy v sobotu, v den konání našeho druhého ročníku bylo bohužel sluníčko proti nám a teploty se pohybovaly okolo patnácti stupňů. Naštěstí to neodradilo spoustu sportovců, kolařů, dvě inlainistky a dokonce jednoho na vozíčku.

Po registraci všichni dostali upomínkovou medaili, nálepku na kolo v klokočovských barvách a mohli se přihlásit do slosovatelné soutěže o věcné dary, které byly v odpoledních hodinách slosovány. Po důležité administraci a registraci, se mohli sportovci rozhodnout, kterou ze sedmi tras zajedou. Byly na výběr trasy od 5,5km až do 35km. Pro jednodušší orientaci bylo možno si každou z nich naskenovat chytrým telefonem přes QR kód a jet podle navigace. Po celý den měli všichni, i ne-sportovci, možnost občerstvení alko i nealko nápoji. Ti zapsáni, si mohli dát zdarma alko či nealko pivečko. V nabídce byly také drobné sladkosti, párek v rohlíku, grilovaná klobása, nebo senzační fazolový guláš. Každé dítko také dostalo krásný perníček.

V průběhu celého dne si všichni bez rozdílu věku, mohli na hřišti vyzkoušet trialový závod s překážkami. Jen tak, ale hlavně i na čas. Nadšenců bylo mnoho, a nechybělo i nespočet pádů. Naštěstí do trávy, takže se vše odehrálo bez úrazů. Vznikl také nápad, absolvovat závod ne jízdou na kole, ale běžet s kolem na rameni, jak to bývá na profi závodech. Tady jsme se shodli, že o dost jednodušší je tedy projet linii na kole, než běžet s kolem v rukách.Po dojezdu posledních cyklistů z plánovaných tras, se odpočívalo a klábosilo. Navzdory chladnému počasí jsme byli příjemně překvapeni, kolik se přihlásilo sportovců. Na 60 registrovaný, plus jejich děti. Jsme tedy moc rádi, že přípravy a samotný závod nepřišel na zmar.

Děkujeme fa.Brose za sponzorské dary, pomocníkům, a všem kolařům za hojnou účast. Společně se těšíme na třetí ročník v roce 2024 a pevně doufáme, že se trefíme a bude teplý a sluníčkový den.