Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krmáš 11.9.2017

Stejně jako v loňském roce, i tento letošní Krmáš se zdálo, že nám bude přát počasí. Od rána svítilo slunce a bylo příjemně. Přípravy byly v plném proudu a pořadatelé z řad našeho sdružení měli opět plné ruce práce. A to nejen ve smyslu klasických příprav. Jak si jistě všichni návštěvníci mohli všimnout, na našem hřišti se provedla výrazná řada změn.

Ta největší je v podobě naši nové, multifunkční „chatky“, která bude sloužit především jako sklad. V letních měsících bude využívána ke schůzím našeho sdružení a jako zázemí pro obsluhu našich akcí. Letošním Krmášem prošla takovým křtem, který prošel na výbornou. Tímto bych chtěl poukázat na snahu našeho sdružení, abychom to měli v Klokočově hezké a měli kam chodit s přáteli posedět a pobavit se. Určitě je vidět, že to myslíme opravdu vážně a děláme pro to maximum. Dále jste jistě zaznamenali spoustu zpevněných ploch, chodníků a zastřešených částí. Ty se bohužel, nebo snad bohudík velice osvědčily v druhé polovině dne, kdy začalo dosti pršet.

To byla taková malá odbočka a nyní se vrátím k hodnocení Krmáše….Ještě v první, té hezké části dne se vařil guláš, připravovalo zázemí pro obsluhu piva, nealka a alko nápoje, cukrovinky, dále pro přípravu věhlasných palačinek atd. Již před 12tou hodinou přišli první návštěvníci , no a po skončení pracovní doby po druhé hodině, se to jen hrnulo. První kotel byl za hodinu pryč a už se chystal druhý. Ten se taky dlouho nezdržel a nastoupila třetí várka. Po vyhlášení se utvořila asi dvacetimetrová fronta, no a do dvaceti minut byl tentam i třetí kotel. Naštěstí jsme měli v záloze párky. Trochu nepochopitelně byly i ty za chvíli pryč. Lidé byli natolik hladoví, že i veškeré zásoby palačinek zmizely. Uffff. Opět se vyskytla otázka co teď? No nic, zahřát olej a jde se na topinky!!! No, co vám mám dále povídat ?! Prostě lidé přišli na Krmáš jak se patří hladoví JJJ

No a jak to dopadlo s počasím? Okolo páté hodiny podvečerní nás navštívil déšť a až dokonce akce nás neopustil. To ale nebyl důvod k zakončení. Lidé obsadili úplně všechny kryté místa včetně stanu, a určitě se dobře bavili, poněvadž jak je zvykem při nepřízni počasí, houfně se odchází domů. Ba naopak zůstali, no a děti navíc nafasovaly pláštěnky a hurá na parket.

Až na ten skákací hrad ,,,, ten si bohužel užily asi 2 hodiny a byl konec.

Až do 22té hodiny večerní nám hlavně k tanci, a ten teda byl !!, hrály pecky z 80 a 90tých let. Náhle nastalo ticho a my odmítali opustit hřiště. Klokočovská mládež začala improvizovat a po modernu s mobilem v ruce a bluethoot reproduktorem se pokračovalo. Sice o dost tišeji, ale šlo to. Bylo natolik dobře, že asi zhruba dvacítka lidí opouštěla prostory hřiště před půlnocí. To už se ale opravdu zhasly světla a byl konec velice úspěšné akce. -----Poslední klokočovské letní akce roku 2017.

Závěrem k hodnocení musíme poděkovat všem co se podíleli na přípravě k hladkého chodu Krmáše, všem co přispěli formou dobrovolného vstupného a v neposlední řadě děkujeme za finanční podporu městu Příboru.

No a my pokračujeme ve výstavbě, protože do konce listopadu musíme mít vše hotovo. Tak nám držte palec, ať vše klapne jak má, a my se těšíme na další společné shledání u nás, na hřišti v Klokočově.

 

 

za O.S. Klokočov Karel Till ml.