Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krmáš 7.9.2015

Netradičně , pouze týden po kopřivnické pouti a tradičně den po té příborské, se konal u nás v Klokočově tradiční Krmáš. A aby nebylo té tradice málo, přidám také tradiční, výborný gulášek k němu.

Začátek tohoto dne na našem hřišti patří jako vždy topičům a gulášníkům. Dle mého je celkem zbytečné je představovat, poněvadž jsou to již řadu let ti samí ochotníci. J

V samém začátku se ujal slova „mlůvčí“ naši družiny p.Szydlowski, kde nás všechny přivítal a seznámil ve zkratce s děním v našem sdružení. Nešlo přehlédnout změn, kterých na hřišti není málo. Od vybudovaného zázemí obsluhy, instalaci herních prvků, až po výrobu spousty laviček se stoly a vybudování přístřešků- které jsou mimo jiné v režii našeho sdružení.

Poté bez nějakého řízeného programu se lidé pustili do již zmíněného guláše a děti se prali o místa na skákacím hradě. To, jak se ukázalo, byl výborný tah pro odpočinek rodičů, kteří svá dítka neviděli alespoň dvě hodiny. Navíc počasí nám hrálo do karet. Nebylo ani teplo, ni zima, ale hlavní je, že nepršelo!!!

Musím ovšem vyzdvihnout jméno vrchního kuchaře Oldu Kuhejdu, který znovu nezklamal a se svým týmem ukázal co v něm je. Pan Pohlreich by měl opravdu boule za ušima.

Další v pořadí p. Hoza s manželkou se ukázali opět v nejlepším světle se svými palačinkami, kterým sekundoval na konci dne topinkami bez tuku Radek Krmela.

U pípy stála JAALová Jarka a hned vedle ní osazenstvo tvrdého i měkkého alkoholu.

Hudbu k tanci i poslechu si vzal pod svá křídla náš vynikající zpěvák Petr Žárský, který roztancoval, hlavně v nočních hodinách, spoustu návštěvníků.

Kolem půl noci se odmlčela hudba a my pomalu odcházeli do svých postýlek.

Jsme velmi rádi, že veškeré naše snažení má výsledky a stále si uchováváme vaši přízeň, navíc jde vidět, že k nám přichází také nové tváře.

Celkové hodnocení Krmáše vidím na jedničku a určitě se těšíme na příští rok.

Za o.s.Klokočov Till K.ml.