Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krmáš 8.9.2014

Již od ranních hodin bylo jasné, že 8.září 2014 bude nádherný, slunečný den. To hrálo do karet naši klokočovské akci, KRMÁŠI.

Jedna z posledních akcí se vskutku povedla. Přesně v poledne začali chodit první návštěvníci na doufejme, že již vyhlášený, výborný gulášek. Prošli branou kolem p. Svobodové, která tradičně vítá hosty u dobrovolného vstupného. Kdo vhodil jen korunku, dostal panáčka na zahřátí a veselý start.

 

Po úderu 15té hodiny se lavičky začaly plnit a nám bylo jasné, že budeme muset šáhnout do rezerv a z lednice vytáhnout proviant na přípravu dalšího kotle guláše.

Kvůli ošklivému počasí dřívějších akcí jsme dlouho nezažili takový zájem o něj a potvrzuje to navíc o jeho kvalitě. Šéfkuchař Kuhy a jeho tým jsou prostě dobří.

Jim ovšem sekundovali „palačinkáři“ p.Hoza to teda také umí s pánví a těstem. Místo jindy jedné dávky, musel kvůli velké poptávce udělat dávky tři! Fronty se tvořily prostě všude, jak na stanovištích jídla, tak u občerstvení.

 

Ideální den na všechny aktivity využily také děti, a že jich tam bylo. Po marných pokusech je spočítat jsem odhadl, že jich tam bylo včetně miminek na padesát!! S dospěláky odhaduji, že se nás tam sešlo na tři sta lidí, možná víc.

 

K dobré náladě a tanci nám hrál tým p.Žárského, kterému proto tleskáme za jeho senzační zpěv.Jen je trochu škoda, že krmáš je v pondělí. V takovém krásném počasí by bylo určitě veselo ohodně déle.To je ale tradice a ta by se měnit neměla.

 

Do kolika hodin se hrálo ale bohužel vzhledem k mému dřívějšímu odchodu, nevím. Snad do půl noci.

 

Sdružení děkuje všem pořadatelům a ochotníkům za skvěle zvládnutou akci a těšíme se na další.

 

Určitě jste si všimli, že se na hřišti dějí velké změny. Vzhledem k úspěšnému získání hřiště do vlastnictví majetku města Příbora, můžeme bez problému konat akce a poskytovat prostory veřejnosti. Dále také můžeme na hřišti v rámci našich možností budovat. Rozsah úprav ale závisí na zákonech, hlavně pod taktovkou EU, která nám zrovna moc „nepomáhá“. To je ale otázka dalšího času a běhu na dlouhou tra´t. Držte nám palce a doufáme, že budete stále našimi příznivci.

 

             Za o.s.Klokočov K.Till ml.

 

Ve fotoalbu naleznete fotografie z akce