Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stavění Máje 26.4.2014

www.ltv-plus.cz/index.php/pri/3179-p%C5%99%C3%ADbor-12-05-2014

11.4. se parta asi 10 chlapů vypravila do lesa na povolené kácení stromů pro naši Májku. Tam vše proběhlo skvěle a materiál jsme v pořádku dopravili na místo, na klokočovské hřiště. Tam se odkorovalo, nachystalo nejdůležitější a řádně zapilo.

 

Je 26.4. ráno a počasí není zrovna ideální pro naše stavění Májky. Po dlouhém rozhodování, jestli se do toho pustit či nikoli, padl verdikt ANO. Koncem měsíce staví svou Májku Skarab a my bychom to už v tomto měsíci nestihly.

 

Naštěstí se počasí začalo umoudřovat a první sluneční paprsky kolem poledne byly k vidění. Během  dne, pro nás pracovní soboty na hřišti, se sluníčko i teplota dále zlepšovaly a naděje na úspěšný den byla.

 

Od 10té hodiny se řezalo dříví na otop, ukládalo, uklízelo. Krmelovic kluci vyvrtali otvor, já s jejich tat´kou zhotovil stříšku pro pal.dříví, ostatní buď čepovali pivko a udržovali tím hladinku, nebo různě pomáhali. Zvláštní poděkování patří Ondřejovi Filipovi a jeho pomocníkům a věrným pozorovatelům za totální nasazení při likvidaci a odstranění pařezů ze hřiště.

 

Příprava  Májky vyšla časově akorát na 14tou hodinu, kdy se pustilo opravdu mnoho lidí a zvláště děvčat na výzdobu Májky, její špice, věnce.

 

Je 14:42 a nastal čas samotného stavění. 1.velitel akce, 18. statných chlapů, 1.fotograf, 1.kameraman, asi dvacítka fanoušků, 15.minut.!!

 

HOTOVO. Klokočovská Májka stojí !!!

 

Bez úrazů a nervového vypětí se dílo podařilo a my jsme do večera u pivka, vařených a opékaných buřtů slavili úspěšnou akci. Nyní jen čekat na datum 31.5. kde připadá akce „kácení a dětský den“. To i s detaily budete samozřejmě včas informováni.

 Pár fotografií ve fotoalbu

Karel Till ml.