Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítání Tomečka ze závodu Eco Race Afrika 26.1.2012

26.1.2012,  je to sice víc jak čtrnáct dní co Letka team Tomáše Tomečka dorazil ze závodu Eco Race AFRIKA, kde obsadil první místo v kategorii kamionu a celkově druhé v závodě. Přesto jsme se rozhodli, že tak výjimečnou událost nemůžeme nechat jen tak plavat.

Proto jsem zorganizoval společně s Petrem Kostelníkem pro širokou veřejnost setkání s těmito sportovci včetně ukázek strojů, kamionů se kterými se zúčastnili na tomto závodě. Společně s nimi se přišli podělit o své zážitky také Stachura Radek a Ing.Krpec Jaroslav. Na kluky se dorazilo podívat zhruba 50 lidí. Tak nízkou účast nikdo z nás opravdu nečekal. Vidíme, že ať člověk dělá co dělá, chce pro své spoluobčany, sousedy udělat něco aby nejen seděli doma u televize, reakce je žalostná. Nejvíc nás ale zklamali lidé z řad našeho klokočovského výboru, kteří vůbec nedorazili. Měli by si uvědomit, že jsou to právě oni, kteří mají jít příkladem svým spoluobčanům z Klokočova. Těm co přišli děkujeme, a těší nás že mají zájem.

A´t jsou ale důvody nízké účasti jakékoli, nás to neodradilo od debaty s Tomášem. Byla sice zima, tu jsme zaháněli výbornou slivovičkou. Děti, kterých tam bylo naopak hodně, se zahřívaly šmejděním v útrobech Tatrovek.
Během proslovu o technických věcech dostal Tomáš Šampaňské a pekáč výborných Honzíkových Buchet, po kterých se jistě jen zaprášilo. Po zhruba hodině se lidé rozešli do svých domovů, Tomečkova Tatrovácká flotila odjela zaparkovat vozy do svých garáží v Tatře, kde budou probíhat přípravy na další ročník závodu.

Poté přijel Tomáš s Petrem Foltýnem na hráz ke Karlíkovi na čepované pivečko, které bylo dlouhou dobu pro závodníky tabu. Kluci se s námi podělili s dalšími příběhy, kterých mají nespočet. Asi kolem půlnoci byla únava na všech stranách, proto jsme pozhasínali a odkráčeli do svých domovů i my.

Doufáme, že příští rok bude opět co slavit, a my budeme mít důvod Toma a jeho skupinu přivítat s otevřenou náručí. Proto mu přejeme úspěch v dalším rozvoji jeho LETKA Týmu, výborné výsledky v závodech a hlavně štědré sponzory.
                                                                                                 

Fotografie z akce jsou již k vidění ve fotoalmbu.

Nabízím vám možnost se k celé akci vyjádřit  v komentářích.

                                                                                                              Karel Till ml.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář