Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj ve volejbale Prchalov 2013

Po loňském turnaji, kde Klokočov dosáhl „jen“ na bramborovou medaili, jsme se pustili do pořádného tréninku, aby letos bylo umístění ještě lepší. Bohužel termín, kdy se turnaj pořádal, přál spíše dovoleným, takže většina hráčů, kteří během roku poctivě trénovali, byli mimo. Sestava se tedy skládala na poslední chvíli, spíše z hostujících hráčů.

Před 13 hodinou se hráči z různých týmu začali pomalu scházet. Nakonec se sešlo, stejně jako, loni šest týmů. Čtyři družstva byla z Prchalova, jedno z Lubiny a jedno tedy od nás z Klokočova. Po zahájení se domluvila pravidla a systém turnaje.

Ten byl určen následovně:

Hrálo se na dva vítězné sety, set končil ziskem 20-ti bodů. 

Družstva pak byla rozdělena na dvě skupiny po 3. Tam se hrálo systémem „každý s každým“. Nejlepší dvě družstva postoupila do semi-finále. Vítězové se pak utkali o vítězný pohár.  

 

 

Naši skupinu jsme vyhráli poměrně hladce, bez ztráty setu. Semifinále se nám podařilo zvládnout také, ale opravdové drama přineslo až finále, kde jsme se postavili „dlouhánům“ z Lubiny. Ti disponovali vysoce postavenými bloky a dobrou obranou v poli.

Během prvního setu, většina našich smečů končila na blocích soupeřů a ty které prošly, dokázali vybírat, díky skvělé poziční hře. Než jsme se nadáli, byl první set nenávratně ztracen.

Ovšem ve druhém jsme se dali do kupy, změnili styl útoku a dokázali poměrně hladce vyrovnat stav setů na 1:1.

Třetí set nabídl úchvatné drama. Lubina změnila styl obrany, aby se snáze vyrovnali s našimi ataky. Bohužel do našich hlav se začala vkrádat panika a tým z Lubiny se nakonec ukázal jako psychicky odolnější.  Nejdůležitější část zápasu, jsme si v podstatě prohráli sami. V závěru jsme se sice zvedli, ale Lubina nakonec dotáhla zápas do vítězného konce i přes náš drtivý finiš.

Text -  Libor Pustějovský


Horní řada zleva: Hrnčárek Jan, Pustějovský Libor, Urban Michal, Makový Aleš

Dolní řada: Fabrigerová Adéla, Polášková Petra

 

biza.jpg