Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.dětský maškarní bál 8.2.2020

Máme za sebou jubilejní 10. maškarní, dětský ples, který se konal v sále restaurace „u žabáka“ ve Skotnici. A to z důvodu plného vytížení kulturního domu v Příboře. Již dnes Vás děti můžeme ale ujistit, že ten příští se bude konat opět v KD Příbor. Letos se z důvodu menší kapacity sálu mohlo přihlásit až 60 dětí.To se do puntíku obsadilo. Bohužel, ples se konal jak jistě mnozí z vás ví, v době chřipkové epidemie. A tak se týden před konáním začaly děti omlouvat že nedorazí. I tak jich přišlo 52 a byl to pěkný šrumec. Novinkou pro objednání jsem vymyslel tabulkový systém, kde si každý mohl zkontrolovat zda-li je přihlášen, jestli je volné místo, nebo se nějaké uvolnilo. Myslím, že se to osvěčilo, rodiče měli přehled. Proto bude tabulka i v příštích letech. Termín toho 11tého plesu je již na stránkách Klokočova.


 

No a nyní k samotnému průběhu dne. Od brzkých ranních hodin probíhaly přípravy. Tradičně chystat bufet, označovat nabalené ceny ve sbírce, foukání balónků, chystání hudby, strojení se do kostýmů, atd. Potom hodina pausa na oběd a šlo se na věc. Přesně opůl druhé začaly přicházet první děti v maskách. Sednout a vybrat si místo mohl každý kde chtěl. Ještě půl hodinky po druhé hodině jsme čekali na některé opozdilce a mohlo se opravdu začít. Po uvítací řeči a krátkém představení jak bude odpolední šou vypadat, dal klaun HOPík slovo jeho pravé ruce Květince Valince,jejím pomocnicím Natce a Lucince, které začaly se všemi dětmi "řádit" na parketu, kde bylo plno báječných, společných tanců. Tu a tam nějaká ta přestávka na oddych a občerstvení, které hosté nalezli v našem buffíčku. Byly nabízeny párky v rohlíku, spousta nealko nápojů ale také čepované pivko pro tatínky. Tančení se střídalo se soutěžemi, kde jsme jich také měli dost. Minihokej, opičí dráha, šťouchání míčku slánkou,židličková atd. Velkým spestřením pro děti bylo zápolení tatínků.

Samozřejmě nesmělo chybět vyhlášení tří nej. masek. Více naleznete ve fotogalerii. Ještě před tímto vyhlášením, se rozdaly ceny ze sbírky všem zúčastněným dětem. Tady vyhrával každý los, což děti zcela jistě ocení. Musím podotknout, že všechny ceny do sbírky zakupuje jako vždy naše sdružení. No a nakonec, vrcholem a závěrem odpoledne bylo naše tradiční vypouštění balónku z balkónu, které si děti mohly odnést do svých domovů. 

Po zakončení všichni organizátoři měli napilno a začalo se uklízet a uklízet. Tímto děkujeme obsluze bufetu, kuchyně, šatny. Nemalou zásluhu mají také ti co nebyli vidět. Foukači balónků, řidiči atd. Hlavně bych chtěl poděkovat našim novým pomocnicím s dětmi. Snad jim elán vydrží a rády pomůžou i příště.

K.Till ml.


 

Za O.s Klokočov Karel Till ml.