Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klokočovský krmáš 7.9.2020

KLOKOČOVSKÝ KRMÁŠ 7.9.2020

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ MULTIFUNKČNÍHO HŘIŠTĚ

Je po letních prázdninách a u nás v Klokočově se konala stěžejní - tradiční KLOKOČOVSKÝ KRMÁŠ. Den po příborské pouti se již spoustu let schází sousedé, rodiny, kamarádí a známí, aby se pobavili v posledních letních dnech. Každým rokem na klokočovském hřišti pořádáme mimo krmáše stavění a kácení máje s dětským dnem, a sportovně založenou akci o klokočovský pohár ve volejbale. Bohužel situace kolem Coronaviru nám znemožnila konat všechnu tu zábavu a relaxaci. Proto jsme byli nesmírně rádi za to, že se vydařil alespoň Krmáš. Dovolte mi, abych těm co nebyli prozradil, jak probíhal.

Již od  brzkých ranních hodin jsme měli obavy, že ani to počasí už nám nebude přát a že Krmáš bude mokrý a blátivý. My ale neházíme flintu do žita, na akci se pečlivě připravujeme a doufáme, že se počasí umoudří a minimálně přestane pršet. Prosby byly vyslyšeny a již kolem 11té hodiny se začaly mraky protrhávat (nakonec počasí po celé odpoledne bylo krásně slunečné).

Je zatopeno, pod kotlem praská oheň..základ pro guláš by byl. A už se krájí cibule a hned na to maso, aby šla jedna věc za druhou. Každý má v tento den svůj úkol ,aby vše bylo jak má být, bečky s pivem v lajně za sebou, párky v rohlíku, tradiční palačinky a jiné dobroty co vám rády prodaly naše ochotné ,,prodavačky" a nově i naši noví členové výboru. Ti se chopili zmíněných HotDogů. K brzkým večerním hodinám bylo jasné, že počet párků nestačí a operativně jsme sehnali klobásy, které ovšem byly i s vařenými koleny vmžiku tatam. Co se guláše týče, tak znalí již ví, že je to už léta boj. První kotel je do 20ti minut fuč. Čekání na druhý kotel se zkracuje zábavou. Nakonec i ten druhý a následně i třetí kotel je okamžitě rozprodán. Jsme neskutečně rádi, že lidem náš, tedy Kuhyho a spol. guláš moc chutná.

Pro děti byl opět nachystaný velký skákací hrad, kde si mohly zdarma zaskotačit, jako na každé předešlé akci. Tradiční, hodně žádané přetahování lanem se také kvůli promáčenému terénu neuskutečnilo. Po celé odpoledne zajišťovala hudbu kapela Country Garáž. Hráli opravdu hezky.

Kolem 17té hodiny za přítomnosti některých členů rady města či zastupitelů proběhlo tolik očekávané, oficiální otevření našeho multifunkčního hřiště (dále jen m.f.Hřiště). Starosta města Příbora nám v krátkosti shrnul průběh výstavby jak časovou, tak finanční osou. Páska nebyla ovšem kvůli její kráse přestřižena, ale slavnostně polita šampaňským a řádně se otevření hřiště zapilo. Bylo nám přislíbeno doplnění chybějících prvků na sportovní aktivity, jako jsou např.volejbalové koše, tenisové sloupky, sítě a jiné vybavení. Dále je nutné zavést provozní řád hřiště a podmínky k užívání široké veřejnosti. Věříme, že se lidé budou v budoucnu na hřišti chovat slušně a nebudou jak je tomu jinde zvykem poškozovat jak vybavení, tak samotné m.f. Hřiště a okolí.

Dále je třeba nutné dodat, že není uděláno zdaleka vše dle našich představ abychom to měli na hřišti hezké a je třeba opět přiložit ruku k dílu. Schází dodělávky okolo hospodářské budovy, teréní úpravy, a hned po krmáši jsme se pustili do vlastnoruční realizace přístupového chodníku od boudy k m.f. Hřišti. Máme ještě spousty práce a věříme, že společně to zvládneme.

No, a jak to bylo dál? Přesně ve 20. hodin se kapela sbalila a nastoupila hudba reprodukovaná. Tam jsme tak trochu přesedlali z country na rock. A byla to opravdu divočina. Dotyčných pár jedinců to zná. Odbyla 22h večerní a akce se ponořila do ticha. Na zemi zůstaly kelímky, plechovky a nedopalky od cigaret, které náslefující den museli dobrovolníci z řad o.s. uklidit a odvést do tříděného odpadu. Nyní se můžeme těšit na další letní sezónu, kde se spolu zase uvidíme. Samozřejmě, že se na Vás budeme moc těšit. Tímto moc děkujeme všem příznivcům co přišli a byť na chvíli s námi strávili volný čas i v tak složité době Covidové .

Závěrem k hodnocení musíme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě, a organizátorům k hladkému průběhu Krmáše. Děkujeme také všem co přispěli formou dobrovolného vstupného, které bude použito jako vždy, k dostavbě a zkrášlování krásného, klokočovského hřiště a jeho okolí.


 

Snad se situace uklidní a my budeme moci chystat vánoční turnaj ve stolním tenise, který se koná tradičně mezi vánočními svátky. Poté následuje Klokokočovský ples. Detaily i jiné se dozvíte s předstihem na www.klokocov.com , v měsíčníku města Příbora, na našem facebooku, a plakátovacích plochách.....

Televizní reportáž z krmáše a otevření hřiště můžete zhlédnout v LTV Příbor

http://www.televize-pribor.cz/2020/09/14/38-tyden-13-19-9-2020/

anebo zde na stránkách v sekci "VIDEA"