Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krmáš 12.9.2022

 

 

Je po letních prázdninách a u nás v Klokočově se konala stěžejní akce- tradiční KLOKOČOVSKÝ KRMÁŠ. Den po příborské pouti se již spoustu let schází sousedé, rodiny, kamarádi a známí, aby se pobavili v posledních letních dnech.

Chladné a deštivé ráno neavizovalo nic dobrého. Obavy, že bude Krmáš propršený, byly po krátkém čase zbytečné. Postupně se oteplovalo a nakonec i sem tam vykouklo sluníčko. Na akci se pečlivě připravujeme a doufáme, že takové počasí vydrží. A vydrželo! To využilo sposta lidí a dorazilo jich něco kolem pěti set. Volná místa se velmi rychle zaplnila do posledního místečka. Návštěvností to hodně připomínalo loňský ročník, který byl rekordní. A jak Krmáš probíhal? Jdeme na to..

Ráno kolem 6té hodiny se zatopilo pod kotly, krájení cibule, masa, vaření polévky atd. Atd.. Každý má v tento den svůj úkol ,aby vše bylo jak má být. Ještě postavit stany, rozestavět lavičky, nachystat občerstvení. A co jsme lidem nabídli ? Párky v rohlíku či Hot Dogy, tradiční palačinky, klobásy a vařená kolena. Mezi sladké musíme zmínit koláčky, ty byly v mžiku prodány, a muselo se jet pro další. I na ty se tvořila dlouhá fronta. Co se guláše týče, tak znalí již ví, že je již léta boj. První kotel byl hotov přesně ve 12.hodin. Ten je vždy do 20ti minut fuč. Čekání na druhý kotel se zkracuje zábavou. Nakonec i ten druhý a následně i třetí kotel je okamžitě rozprodán. Byl takový zájem, že jsme museli sáhnout do vlastních rezerv a uklohnil se nakonec čtvrtý. Jsme neskutečně rádi, že lidem náš guláš moc chutná.

Pro děti byl opět nachystaný od 15 hodiny tradičně zdarma, velký, skákací hrad, kde si mohly děti zaskotačit, jako na každé předešlé akci. Fronty se tvořily nepřetržitě po celou dobu akce až do příjezdu jejími majiteli, kde si atrakci v sedm hodin večer odvezli. Nesmělo chybět také malování obličejů našich nejmenších. Po celé odpoledne nám zněla reprodukovaná hudba. Ta hrála do pozdních, večerních hodin.

Vše se dařilo, nádherné počasí, a to jak jsem již zmínil přilákalo nečekané množství lidí.

Nyní se můžeme těšit na další letní sezónu, kde se spolu zase uvidíme. Samozřejmě, že se na Vás budeme moc těšit. Tímto moc děkujeme všem příznivcům co přišli a byť na chvíli s námi strávili volný čas i v tak stále nelehké době. A co stojí hlavně za zmínku? U vstupní brány mohli návštěvníci vhodit dobrovolné vstupné. Jsme velmi rádi, že i přes dnešní drahotu spousta z vás neváhají přispět na provoz a chod Klokočovského hřiště. Tímto jim moc moc děkujeme.

Závěrem k hodnocení musíme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě, a organizátorům k hladkému průběhu Krmáše.

 

Snad se situace ještě nezhorší a my budeme moci chystat vánoční turnaj ve stolním tenise, který se koná tradičně mezi vánočními svátky. Určitě k nám na hřiště zavítá opět Mikuláš. Poté následuje  Klokokočovský ples. Detaily i jiné se dozvíte s předstihem na www.klokocov.com , v měsíčníku města Příbora, na našem facebooku, a plakátovacích plochách.....