Jdi na obsah Jdi na menu
 


město rozhoduje o hřišti v Klokočově 20.3.2014

Čtvrtek 20.3.2014 se zapisuje do virtuální kroniky našeho Klokočova velkým písmem. Tento slunečný, první jarní den je mezník fungování našeho sdružení a čtyřleté snahy o získání vlastních venkovních prostor pro konání našich akcí a pro klokočovskou veřejnost.

 

Na třicátém zasedání zastupitelstva města Příbora v piaristickém klášteře, se mimo jiné rozhodovalo o tom, zda pro náš Klokočov koupit jediný vhodný pozemek v katastru Klokočova od soukromého vlastníka do svého vlastnictví za účelem pronájmu klokočovskému sdružení.  To „bojuje“ s Příborem již čtvrtým rokem o to, aby mělo své prostory k pořádání akcí zejména pro klokočovjany.

 

Vzhledem k tomu, že zasedání bylo veřejné, nemohli naši zástupci z řad výboru na tomto zasedání chybět.

Sestava: Karel Till st, Karel Till ml., Karel Szydlowski, Lada Vyvialová, Petra Nováková a Petr Pustějovský bedlivě naslouchala tomuto jednání, které trvalo až do „našeho“ bodu na 4.Hodiny!!! V 19:47h. konečně přišlo na řadu schválení rozpočtu města pro rok 2014, které obsahovalo také koupě pozemku, hřiště. Po intervenci některých zastupitelů s návrhem řešit tuto otázku v druhé polovině letošního roku, se dostalo na samotné hlasování. Napnutí jak struna C, jsme sledovali počet zvednutých rukou. Sami jsme byli překvapeni, kolik lidí nám začalo fandit. 18 hlasů z 23 !!!!!! bylo pro schválení. Tzn., že návrh na koupi hřiště byl přijat!!! Tímto je tento velký a důležitý krok úspěšně za námi. Nyní se ovšem bude město zabývat  konečnou cenou (navrhovaná cena byla 3.mil.Kč.), kupní smlouvou, přepisy atd, atd. Chce to jen vydržet.

 

mini-fotografie0303.jpg mini-fotografie0304.jpg

 

mini-fotografie0306.jpg

 

 

 

 

 

 

      

mini-fotografie0308.jpg

 

 

mini-fotografie0309.jpg

 

 

 

Nyní bych chtěl za sdružení poděkovat v prvé řadě našim spoluobčanům za účast v podpisové akci PETICE, která měla jistě váhu,( nakonec byla pouze oznámena, neřešena). Dále všem zastupitelům, kteří zvedli ruku. Zejména paní Trojčínské a panu Střelkovi za velice kladný postoj a proslov před zastupiteli. Také paní Svobodové, která má na věci velkou zásluhu a mluvím snad za všechny ostatní, když řeknu, že tu pomyslnou flintu jsme do žita už dávno hodili  No a v neposlední řadě si musíme poděkovat sami sobě za vytrvalostní běh v tomto závodě.

 

Nakonec se naše sestava rozhodla tento úspěch trochu oslavit a zamířila si ťuknout pivečkem do JAALu.

 

mini-fotografie0311.jpg

 

Nyní už se budeme jen těšit na den, kdy uděláme první akci našeho sdružení na SVÉM!!

 

Během příštího týdne bude k shlédnutí video ze zasedání na stránkách WWW.TELEVIZE-PRIBOR.CZ

Kája Till ml.