Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.Mikulášská nadílka a rozsvícení vánočního stromu 5.12.2021

article preview

Než se dostanu k věci, dovolte mi na začátku nastínit, jak to vše probíhalo....                  

 

Po velkých přípravách z řad hlavně nás, mladších organizátorů, se letos odehrálo první rozsvícení vánočního stromku s nadílkou Mikuláše i u nás, v Klokočově.

Vše začalo nelehkým úkolem vybrat a hlavně dopravit stromeček z lesa na hřiště. Opravdu po namáhavé dřině, kde se mj, stal nejeden menší úraz (naštěstí bez následků) se to podařilo a Klokočovem projel kordón aut doprovázející nákladní auto, který vezl málem nadměrný náklad, náš vánoční strom. Ihned po příjezdu se parta pustila do jeho instalace, pevného ukotvení, instalace světelných řetězů a ozdob. To nám zapůjčilo město Příbor, které používalo v minulých letech na svém stromku na náměstí. Za toto městu mockrát děkujeme.

 

No, a jak probíhalo samotné rozsvícení? V neděli 5.12. bylo možné mezi 15-17 hodinou shlédnout a pohladit páreček Oslíků a dva velbloudy, které k nám dovedl pan Michna z Klokočova. V tuto dobu se rozdával na zahřátí horký čaj s citrónem a svařáček. Těsně před pátou hodinou večerní začali všichni a hlavně děti volat na Mikuláše, aby přišel mezi ně. To se podařilo, a Mikuláš se dvěma anděly a dvěma čerty dorazili na místo. S sebou vezli žebřiňák s balíčky. Ty se po rozsvícení stromečku začaly rozdávat dětem. Ty to ale neměly jednoduché. Musely zazpívat, nebo říct básničku. No a po slibu že budou hodné, dostaly svůj balíček s dobrotami. Následně se oficiálně poprvé otevřela a vyzkoušela nová atrakce pro děti. Po výzvě se jeden z čertů chopil lana a svezl se na naši nové lanové dráze. Kolem 19. hodiny už byla větší zima a všechny děti odešly do svých vyhřátých domovů. Na hřišti poté zůstali už jen otužilí, hlavně pořadatelé. Ti museli udělat také pořádek, uklidit hrnečky, nádobí, aparaturu atd.. No a kolem osmé se zamklo, pozhasínaly se světla, teda krom našeho nádherného, vánočního stromečku. Ten svítil každý večer.

Jsme moc rádi, že jsme mohli pro děti, i dospělé, uspořádat v této nelehké a složité době tuto tradiční událost....Rozsvícení vánočního stromečku s Mikulášem. Děkujeme tímto Mikuláši a jeho družině že přišel mezi nás a budeme se na něj opět těšit zase za rok. Dále patří velký dík klukům za bezchybnou organizaci. No a v neposlední řadě děkujeme všem, co se přišli k nám vánočně naladit.

Vzhledem ke skutečnosti, že uzávěrka lednového čísla byla těsně před touto akcí, vychází hodnocení v tomto čísle. Proto bych chtěl dodatečně všem poblahopřát za celé naše sdružení krásné, vánoční svátky, šťastný nový rok prožitý ve zdraví a hlavně pevné nervy v těchto nelehkých a složitých časech. Držíme palečky, moc se na Vás všechny těšíme, až se uvidíme při dalších akcích.

za O.s.Klokočov Karel Till ml.