Jdi na obsah Jdi na menu
 


11.maškarní, dětský ples 12.3.2022

11. klokočovský maškarní Ples

za klokočovské sdružení Karel Till ml.


 

Klokočovské sdružení pořádalo 12.března již jedenáctý ročník maškarního plesu pro děti. Nádherné odpoledne plné zábavy, her, tance a smíchu prožily naše děti v kulturním domě v Příboře.

Úvodem mi dovolte pár organizačních vět.....

V této opravdu nelehké době a navíc po roční pauze, kdy z důvodu covidové situace jsme nemohli loni dětem udělat maškarním plesem radost, naše očekávání bylo potvrzeno. Ani ne do týdne po oficiálním vyhlášení byla kapacita z poloviny obsazena. Ještě den před konáním akce se ozývali rodiče se žádostí, zda-li by mohli přijít. Neodmítali jsme a operativně řešili velký zájem. Proto bych chtěl požádat pro příští ročníky všechny zájemce, rodiče, aby pokud možno rezervovali dítkům místa do termínu objednání. Sledujte proto včas naše stránky, kde s předstihem uvádíme podmínky a kdy ples bude. Sledujte proto hlavně odkaz celoročního plánu akcí našeho sdružení, aby vám něco neuniklo. Neradi bychom chtěli kohokoli odmítat. O náš ples je opravdu veliký zájem a my jsme za to neskutečně rádi, že se hlavně dětem líbí. Proto prosím všechny rodiče, aby sledovali jak naše webové stránky WWW.KLOKOCOV.COM tak na facebooku Klokocov u Příbora, plakátovací plochy, příborský měsíčník. Opravdu se vyplatí vše sledovat, předejdete nepříjemnému zjištění, že se na Vás nedostane volného místa.


 

No, to byla taková formální, nutná informace a teď k samotnému plesu, jak probíhal...

Již od ranních hodin jsme měli co dělat a připravit vše nutné, aby se dětem líbilo. Občerstvení, výzdoba, hudba, balení tomboly, šatna, atd. V bufetu si mohly děti koupit popcorn, párek v rohlíku, a jiné laskominy. Dospělí měli možnost čepovaného piva, víno, a také něco tvrdšího. V nabídce bylo také spousta nealko nápojů.

Již od půl druhé se začali scházet hosté, bohužel většina ještě o půl třetí nedorazila, což trochu posunulo naplánovaný program. Chtě nechtě jsme museli začít. Celkem 72 dětí z 82 přihlášených uvítal opět klaun HOPík a také celý den provázel, jemu s dětmi pomáhaly ELFKA Naty, KLAUNÍK Vali a KOČIČKA Any. Ti měli na starosti chod her, odměny atd. Ty probíhaly po celé odpoledne, kde se střídaly s tancem a volnou zábavou. Děvčata předcvičovala a děti s velkým odhodláním a radostí po nich opakovaly. Po každé soutěži či tanci byly dětem rozdávány malé sladkosti, kde byl o ně pokaždé pořádný boj. A opět jsme jako každým rokem zapojili rodiče s dětmi a zahráli „židličkovou“, i jiné společné soutěže.

Přesně v 17.00h se rozdaly dary všem dětem, které si mohly při vstupu zakoupit obálku s výherním lístkem. Následovalo vyhlášení 3. nejlepších masek plesu. Lištička na třetím, Myška Minnie byla druhá, a Vodníček bral zlatou medaili . Všechny tři nej masky si odnesly nádherné dortíky, které nám napekla paní Hejčová z Kopřivnice, která nám je dělá již třetím rokem v řadě. Tímto ji moc děkujeme. Je nutné podotknout, že všechny ceny byly zakoupeny našim sdružením, stejně tak dortíky a veškeré náklady na zorganizování plesu.

Ihned poté následovalo tradiční, klokočovské vypouštění balónků, kde si každé dítko ulovilo ten svůj. Hned na to proběhlo hromadné focení všech masek.

To už jsme se ale dostali k šesté hodině podvečerní a museli jsme z důvodu pouze hodinového limitu úklidu, ukončit celé zábavné odpoledne. Navíc se již děti s rodiči z velké části odebírali do svých domovů. Bohužel jsme nestihli všechny naplánované soutěže a tanečky. Tak máme alespoň na příští rok co zařadit.


 

Závěrem chci poděkovat za naše sdružení správci kulturního domu za vstřícný přístup a bezproblémový chod, panu Jakubu Nedomovi za perfektní a ochotnou práci, kde nám nabídl možnost projekci minulých ročníků konání našich plesů. Tato projekce fotografií „běžela“ po celé odpoledne na plátnech. Na náš maškarní ples se nikdy nevybíralo vstupné, ale možnost dobrovolného tady byla. Tímto patří velké díky všem, co vhodili jakýkoli obnos.

Samozřejmě velké díky patří každému, co se podílel na přípravách a samotném chodu akce, předně všem pořadatelům.

Všichni členové občanské sdružení jsou rádi za velký zájem o naše akce, protože jak jistě víte, to je naším záměrem.... stmelovat a sdružovat lidi a hlavně děti. Protože v dnešní době počítačů, tabletů a smartphonů je opravdu těžké spoustu dětí od nich odtrhnout, navíc v této omezující době.

Těšíme se na naše společné shledání při dalších, kulturních akcí. Proto znovu opakuji, sledujte hlavně naše internetové stránky, kde se dozvíte vše nutné, včetně fotografií z akcí, nebo jejich odkazy.

Reportáž ve zpravodajství LTV

Karel Till ml.