Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.maškarní,dětský ples 7.4.2012

Druhý maškarní, dětský ples máme za sebou a musím napsat, že pro děti byl opravdu divoký.

 

V půl třetí odpoledne se sešlo zhruba osmnáct dětí se svými rodiči a jejich známými. Není to oproti loňskému roku mnoho. Dáváme to za vinu spíše termínu před Velikonocemi. Musím ale napsat, že opravdu jiný volný termín nebyl. Navíc probíhá rekonstrukce restaurace, takže naše akce byla ještě k tomu ta poslední se starými okny.
  
Při příchodu každé dítě „nafasovalo“ pitíčko a rodič panáka pravé domácí. Nad dobrovolným vstupným rodiče neohrnuli nos a přispěli nějakou tou korunou.
  
Po úvodním slově a přivítání ze strany pořadatelů v maskách Jara a tradičně Robina Hooda, se děti pustili do tančení a řádění v rytmu hudby, kterou nám pouštělo duo mladých Pustějovských. Zhruba každých 15.minut byl dětem zpestřen jejich den o soutěže a hry, které měla na starosti (neupálená) čarodějnice p. J.Pustějovská společně s p. A.Filipovou.
  
Ze všech soutěží či her si každé dítě odneslo nějakou tu sladkou odměnu. V půli programu došlo na vyhodnocení třech nejlepších masek. Vyhráli masky Kovboje, Jara a opravdu vydařeného Kohouta. Jak je vidět, děti berou jarní období vážně a jsou rády, že zima odešla.

mini-p1210550.jpg                 mini-p1210551.jpg 

    Kovboj (ten uprostřed)                                             Jaro         

 

                       mini-p1210552.jpg

                                            Kohout

   Hned potom přišla na řadu Tombola. Na tu, stejně jako na sladké odměny přispělo naše sdružení ze svého fondu. Ceny byly opravdu pěkné a každé dítě se mohlo těšit z jisté výhry.
  

mini-p1210454.jpg

V soutěžích musím pochválit jak děti, tak hlavně „dospěláky“, kteří se nestyděli a přidali se do našich her.
 

mini-p1210538.jpg    mini-p1210569.jpg

                                                  soutěživí dospělí   

 Vrcholným a zároveň posledním číslem byl tak zvaný ÚKLID. Troufám si napsat, že doma děti moc neuklízí. Rodiče si totiž myslí, že to děti nebaví. My jsme jim ale v sobotu dokázali, že tomu tak není! Po vzorném odpočítávání děti vystartovaly a během dvou minut byl celý žabácký sál uklizen (viz.foto), což se po našem dospěláckém,klokočovském plese nedá vůbec říct. Asi budeme muset tuto soutěž zavést i na něm.:-)
 

mini-p1210603.jpg  mini-p1210614.jpg

            vzorný nepořádek                                vzorný pořádek po akci

 
Sdružení děkuje všem rodičům a jejich dětem za účast a doufá, že se příští rok opět sejdeme třeba i ve větším počtu.
 
Fotografie naleznete ve fotoalbu.