Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. Masopust 4.2.2017

Již čtvrtým rokem naše sdružení uspořádalo masopustní tažení klokočovskými ulicemi, které se konalo v sobotu 4. února. Pravdou sice je, že náš masopust, který má signalizovat plesovou sezónu za ukončenou, proběhl jaksi dříve. Omluvenkou ovšem je četnost našich dalších akcí, kterým se musela tato slavnost podřídit.

To však neznamená, že by tato nějak utrpěla na kráse,,,ba naopak. Krásně zasněžené ulice, ani zima, ani teplo, žádný déšť. Zkrátka, ideální podmínky k pochodu.

Tradičně v 9. hodin byl sraz nedaleko slepičárny téměř na konci katastru, kde se sešla parta nadšenců převlečená do různých kostýmů..pastelky,šašci,faráři,turek, indián a další. Nesměl chybět již zdomácnělý koníček a nezbytnou součástí byl také medvěd. Ten podle tradic po farářovém požehnání má za úkol zatančit si s paní domu, který průvod navštívil. Ta za to společně s rodinnými příslušníky nabízela všem pohoštění, které bylo většinou na všech navštívených místech bohaté. Mezi tlačenkami, klobáskami, klobasníky, jednohubkami se usmívaly vynikající koláčky, dortíky, koblížky a jiné pečené dobroty. Ty byly zpravidla zapíjeny domácí pálenkou, pivem, dokonce i medovinou. Nechyběly však také nealko nápoje jako čaj, káva či minerálka. Lidé z Klokočova, a že jich letos přibylo, byli opravdu pohostinní a netrpělivě nás vyhlíželi z dálky a srdečně vítali.

Průvod také zastavoval projíždějící auta s prosbou o poskytnutí byť malého daru do kasičky. Průvodem nás doprovázela nově živá kapela z Příbora, která hrála výborně a tím ji touto cestou děkujeme a těšíme se na příští spolupráci.

Přesně ve tři hodiny odpoledne se zatančilo naposledy u Nováků, kde již všichni měli z celého veselení bolavé hlavně nohy. Proto jsme se odebrali do blízké hospůdky JAAL, kde jsme si odpočinuli a zhruba po dvou hodinách mírného odpočinku se pokračovalo v oslavách při muzice. Kolem desáté, ale bylo toho opravdu moc i na ty sklalní vytrvalce a pomaloučku se veškeré osazenstvo vydalo odpočívat do svých domovů. Nakonec bychom chtěli poděkovat městu Příboru za jeho podporu.

Letošní ročník byl v závěru trochu náročný, ale zároveň krásně uzpívaný, utančený, upovídaný,..... a o to vlastně tady jde.

Děkujeme všem co se zúčastnili, a těšíme se na ten další, půlkulatý ročník 2018.

Videoreportáž z tohoto Masopustu: http://www.klokocov.com/clanky/videa.html

 

Za sdružení Karel Till ml.