Jdi na obsah Jdi na menu
 


DRAKIÁDA 14.10.2012

 

Přesně ve 14. hodin se začaly scházet první rodinky s drakem v ruce. Rozbalit, složit a jde se na věc. Zhruba padesátka lidí pobíhala po ukázkově posečeném poli a užívala si nádherného podzimního dne. Navzdory prognózám mediálních rosniček se klokočovská Drakiáda potýkala s bezkonkurenčním počasím. Bylo sluníčko, teploučko a ideální větrné podmínky na pouštění draků. Napočítal jsem asi dvacítku nádherných draků z čínských dílen ale taky hlavně z dílen tatínků zúčastněných dětí. Draci létali tak vysoko, že některým byla orig. délka lanka krátká a tak se nadstavovalo. Musím pochválit hlavně maminky, kterých tam bylo víc než tatínků a i ty se dokázaly poprat s útrapami při pouštění.
 mini-p1260658.jpg
Asi po patnácti minutách se začal rozlévat teplý čaj, opékat párky a taky něco na zahřátí pro dospělé.

mini-p1260715.jpg mini-p1260736.jpg 

mini-p1260728.jpg

Po dvou hodinách létání se pomaloučku lidé rozcházeli domů, někteří na pivko nebo na výlet. Škoda nevyužít tak nádherného podzimního dne na procházky.
 
Jsem rád, že se Drakiáda stala další naší tradicí a my máme o důvod víc se sejít a třeba i pokecat. Již nyní se těším na další, třetí pouštění draků 2013 v Klokočově.
 
Dávám Vám prostor se k Drakiádě vyjádřit v komentářích.
 
Ve fotoalbu naleznete ostatní fotografie z této akce.
 
K.Till ml.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář