Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krmáš 12.9.2016

Nádherné letní ráno bylo předzvěstí toho, že tradiční Krmáš bude po delší době úspěšný a hosté si příjdou na své se vším všudy. Pomocníci již od pátečního chystání a nedělních, ranních hodin u kotlů, se těší na velký den.

Několik minut před 12-ou hodinou se scházeli první návštěvníci, čekající na guláš. Ten během jedné hodiny byl ta tam. Okamžitě se začal chystat druhý kotel a vzápětí poslední, třetí. Takový byl o něj zájem. (Nebylo divu, absolutně obsazeno a cca 350 míst obsazených a to už se spousta lidí vystřídalo !!).

Jemu konkurovala známá dvojice se svými palačinkami, po dobu čekání na guláš se prodávaly párky v rohlíku, vařené kolena, a ostatní cukrovinky.

Důležitý pitný režim v podobě nealko, alka nápojů a hlavně piva v tak slunečný den byl nutností!!

Spousta dětí si zahráli fotbálek, „poblbli“ ve věhlasném potůčku, na hřišti,,,,,maminky a jejich miminka roztroušené na dekách po celém hřišti si libovali.

No…… prostě nádherné, popouťové pondělí, avšak ne vše bohužel bylo idylické a bezchybné…..

K pozdnímu odpolední se rozezněla živá hudba, která se bohužel k brzkým, večerním hodinám odmlčela. Zatím z neznámých důvodů po technické závadě jsme byli bez muziky. Po delších zkouškách aparaturu nahodit a následném neúspěchu, jsem šáhnul po nouzovém řešení PC,  Repro a jeli jsme dál.

Návštěvníci byli tolerantní a většina sečkala co bude dál. No,,,,,hráli jsme. I tak se muzicírovalo a tančilo do půl jedné v noci a sousedé se na nás snad nezlobili.

Nakonec letošní a poslední stěžejní akce skončila.

Všem pomocníkům sdružení děkuje za přípravy a hladký průběh, a hlavně všem příznivcům a návštěvníkům.

Zvláštní poděkování patří městu Příbor za finanční podporu…..

 

Za o.s.Klokočov Till Karel ml.